Mons Royale

Fra New Zealand, ved Lake Wanaka har Mons Royale designet kvalitets skiundertøj siden 2009. Hamish Acland, professionel freerider, begyndte at nytænke måder at forbedre skiundertøj, efter et utal af konkurrencer og shoot outs til videoer. Hans ønske var at optimere og forbedre det inderste lag ”baselayer”. I 2009 kom der en designmæssigt mere spændende merino-serie. I starten var det bare skiundetøj, mens ’Mons’ nu har udviklet sig til at producere til multisport og vintersport. I dag har Mons Royale stadig hovedkvarter i det legendariske New Zealandske skiområde ’Wanaka’.

Bæredygtighed & Dyrevelfærd

Udover at sikre den højeste kvalitet af uld, er det også vigtigt for Mons Royale at sikre at produktionen er klima- og miljøvenlig. Dyrevelfærden skal ligeledes være i top, og Mons Royale’s leverandører skal alle være klimaneutrale i deres produktionskæde. Mons Royale sætter en ære i at producere kvalitetsvarer og beholde en bæredygtig tanke i produktionen.

Mons tager ansvar for deres papkasser, plastik, tape og sikrer at deres varemærker alt sammen er lavet af genbrugspap, der tilmed er biologisk nedbrydeligt. Også på dyrevelfærdsområdet går man den ekstra mil, hvor man udelukkende samarbejder med producenter, der skal leve op til strenge krav; herunder bl.a. at fårene lever på friland, at man ikke klipper fårene midt om vinteren og at fårene generelt kun fodres af det land de går på. Alt Mons Royale’s uld er således produceret i en transparant produktionskæde – lige fra fåreavler til syerske.

Hvorfor Merino uld

Hvad er merino egentlig, og hvorfor vælge dét fremfor andre uldprodukter? – Merinould kommer fra de New Zealandske merino-får, der oprindeligt holdt til i de alpine områder på de to øer. Her er vejret barskt. Når det er varmt, er det rigtig varmt, og når det blæser, stormer det! Det gjorde at fårenes uld udviklede en meget tættere struktur, der kunne udholde ekstremerne, men samtidig ånde.

Uld er eminent til at være aktiv i. Mange har forsøgt at producer et syntetisk stof med samme kvaliteter som uld, men er mislykkedes. Intet kan både transportere sved fra huden og samtidig være isolerende, i samme grad som uld. Derfor oplever man tit at bomuld eller nylon bliver vådt ved aktivitet, og derefter har meget svært ved at komme af med fugten igen. Det betyder, at når man går fra høj aktivitet til inaktivitet, bliver man hurtigt kold. Dette sker i mindre grad når man anvender uld, og i endnu lavere grad når man anvender merinould.

Da Hamish satte sig for at producere merinouldvarer var det fordi den uld, der var på markedet, ofte var meget tykt og kradsende. Med merinould kan man væve stoffet meget tyndere og finere end mange andre uldtyper. Dette giver et lettere og blødere produkt end ’normal’ uld, og specielt blødere og lettere end f.eks. bomuld.

Den unikke struktur som merinould har gør også, at tøjet nærmest er lugtfrit. Bakterier fra sved har meget svært ved at sætte sig i uldens struktur, hvilket betyder, at man let kan genbruge tøjet flere dage, før det behøver vask. Efter brug kan man tit ’slippe’ med at hænge tøjet ud til luftning. 

Samtidig med at komforten og praktikaliteten er i top, så er merinould meget isolerende. Du behøver derfor kun et meget tyndt lag for at opnå samme varmeeffekt som ved de traditionelle tykkere uldprodukter.

Merinould er altså varmt når du har brug for det, efter pauser på pisten eller efter løbeturen, hvor den sikrer dig varme og åndbarhed. Den perfekte isolering, er god i liftkøen, på restauranten og i snestormen. Så hvorfor merinould? – Fordi det simpelthen er det bedste du kan få!

Shopping Cart